Decomural työt

30. heinä, 2015

Nyt on siisti ja raikas portaikko Salimäessä :) 

Työ tuli päätökseensä eilen ja asiakkaat olivat tyytyväisiä! Itsekin tyytyväinen lopputulokseen. Vaikka tässä hommassa ei mennytkään kuin vajaa pari viikkoa, niin Salimäessä jatkuu hommat myöhemmin syksyn aikana, jolloin luvassa mm. Tapetointia. :) 

Kiitos jälleen mukana olleille ja muistathan käydä katsomassa salimäen kuvia! Uusia jälleen tiedossa ;)  

28. heinä, 2015

Eilen jatkui taas työt täällä Hattulassa :) 

Viikko alkoi yläkerran aulan katon maalauksella. Osan katosta sai maalattua pukkia ja jatkovartta apuna käyttäen mutta portaisiin piti kasata telineet. Hikihän siinä hommassa tuli! Ei tollasten melkein 5 metristen telineiden kasaus oo nimittäin mikään pikkuhomma! :D muutamien ärräpäiden saattelemana ja hammasta purren telineet kuitenkin nousivat pystyyn! 

Katon maalauksen jälkeen oli seinien vuoro. Väri on sama kuin alakerran eteisaulassa. Muutamia koloja kitattiin ja hiottiin ennen maalausta. Nyt seinät on kertaalleen maalattu ja odottavat toista maalikerrosta.

Tänään työt alkoivat katon ja seinien rajan piirtämisellä vatupassia apuna käyttäen ja sen jälkeen kiinnitettiin rajaan maalarin teippi. Seinäväri oli alunperin n. 5cm katosta alempana ja se säilytetään myös nyt uuden maalin kanssa.

Teipin alareuna maalataan katon valkoisella värillä seinän- ja kattovärin yhtymäkohdasta. Näin saadaan estettyä pintamaalin leviäminen teipin alle. Valkoinen kattomaali toimii ns. Eristeenä. Heti kun maali teipin päältä on kuivunut, levitetään pintamaali sauman päälle suht paksusti, niin ettei tarvitse toista kerrosta. Heti maalin levityksen jälkeen teippi revitään irti, jolloin rajasta tulee "piikkisuora" ja siistin näköinen. Tätä samaa tekniikkaa voi käyttää myös muunlaisissa rajauksissa ja on todella näppärä esim. Sabluunoja tehtäessä! Näin saumoista tulee suorat ja siistit :) Hieman vie enemmän työaikaa mutta on sen arvoista! 

Tänään saa kasailla vielä telineitä toisen kerran jotta saa tehtyä rajaukset portaiden toiseenkin päähän. 

Eikun hommiin taas! :)  

22. heinä, 2015

Tänään tuli valmiiksi alakerran eteisaulan katto ja seinät! Kaksi maalikerrosta sai ihmeitä aikaan. Nyt on paljon raikkaampi ja avaramman tuntuinen tila, jonka väri ei kuitenkaan ole paljoa erivärisempi kuin alkuperäinen pinta. Asiakas on ainakin todella tyytyväinen! Nyt seinien alaosan tapetti erottuu myös tummempana, mutta hyvällä tavalla. 

Seuraavaksi jatkuu maalaus yläkerran aulaosassa ja portaikon keskiosassa.  Yläkerran katto maalataan valkoiseksi ja seinät samalla värillä kuin eteisaula.

Pysythän menossa mukana! ;) 

20. heinä, 2015

Tänään siis alkoi uusi työprokkis Hattulassa. 

Aamulla hieman sumuisessa kelissä lähdimme asiakkaan kanssa K-rautaan hakemaan maaleja ja muita tarvittavia tavaroita. Päivä kuitenkin pikkuhiljaa kirkastui ja lopulta aurinkokin rupesi paistamaan ja lämmittämään oikein kunnolla :) Hyvillä mielin kuitenkin jo aamusta lähtien liikkeellä!

Aluksi oli vuorossa iso suojaustyö, kun portaikon seiniä kiertävät tapetit peitettiin suojamuovilla ja lattiat sekä portaat suojapahvilla. Muutaman tunnin homma sekin jo oli! Huh!
Lopulta iltapäivällä pääsi aloittamaan alakerran eteisaulan katon ja seinien maalauksen. 

Asiakas oli itse tehnyt värikokeiluja muutamalla värillä ja niiden pohjalta valinnut suosikkinsa. 

Seinät ja katto ovat jo ensimmäisen maalauskerran jälkeen todella puhtaan ja raikkaan näköiset. Olihan tuo vanha maalipinta jo 30 vuotta ehtinyt tummua ja likaantua. Ero on kyllä suuri, mutta sitä oli myös tarkoitus odottaakin.
Asiakaskin on väriin jo nyt todella tyytyväinen :) 

Huomenna maalaushommat jatkuu!
Toivottavasti yhtä aurinkoisissa tunnelmissa ;)

19. heinä, 2015

Yritykseni seuraava restaurointiprojekti sijaitsee Hattulassa. Rakennus on vanha maalaiskoulu, joka on tehty kivestä ja rakennettu 1928. Vaikka rakennus näyttää enemmänkin kartanolta tai pieneltä linnalta, jossa luulisi olevan hienoja klassismin ajan koristemaalauksia ja hömpötyksiä, näin ei kuitenkaan ole. Rakennus on todellakin entinen maalaiskoulu, joka on hyvinkin pelkistetty.

Rakennuksessa on 1980-luvulla tehty suuri ja onnistunut remontti, jonka suunnitteli silloin melko tunnettu arkkitehti Eric Johan.
Nyt kun aikaa on kulunut sen yli 30 vuotta, omistajat kaipaavat pientä raikastusta pieneen linnaansa :)
Tarkoitus on kuitenkin mahdollisuuksien mukaan säilyttää Johanin suunnitelma ja aikakauden värimaailma. Ja näinhän sen kuuluukin olla! Vanhaa pitää osata arvostaa ja haluta säilyttää :)

Minun tehtäväni näin aluksi on maalata pääportaikon seinät ja katot, rajaten vanhaan säilytettävään tapettiin, joka kulkee seinien alaosissa n. 1,40m korkeudelle asti. 
Sävyksi omistajat ovat valinneet vaalean harmahtavan, jossa on hieman keltainen vivahde. Seinät ovat nyt todella likaisen väriset, joten valmiin työn lopputulos tulee olemaan ihanan raikas. 

Huomenna siis ensimmäiseksi rautakauppaan hakemaan maalia ja sen jälkeen onkin vuorossa telineiden kasaus itse portaikkoon :)

Tervetuloa siis jälleen mukaan seuraamaan työn etenemistä,
tällä kertaa tänne Hattulaan! :)