Decomural työt

11. heinä, 2015

Eilen tuli Oulunkylän ja samalla ensimmäinen oman firman työprojekti päätökseen! :)

Hyvältä näyttää ja vielä kun asiakas jossain vaiheessa maalaa itse tai maalauttaa myös karmit niin lopputulos on vielä parempi. Tällä hetkellä vielä vanha keltainen sävy on ympäröi karmeja mutta ei onneksi ole pahan näköinen :) 

Toivottavasti ikkunat nyt kestävät pitkään ja mielyttävät silmää vielä useiden vuosien ajan :)
Vaikka aikaa menikin kauemmin pellavaöljymaalilla maalatessa, kun kuivuu niin hitaasti, niin lopputulos on kuitenkin kauniimpi kuin alkydi-tai vesiohenteisilla maalatessa! Pellavaöljymaali myös vanhenee "kauniisti" eikä liuskotu irti kuten esim. vesiohenteinen maali. 

Nyt on asiakkaalla kestävät ja kauniit ikkunat! 

Mukavaa kun olit matkassa mukana ja lukemassa työn etenemisestä!
Seuraathan projektejani myös jatkossa! :)

Ps. Muista myös katsella läpi kuvat Oulunkylän prokkiksesta jos et sitä vielä ole tehnyt ;) 

9. heinä, 2015

Huhhuhhuuuhh, kyl on taas hommia paiskottu! :)

Tä viimeinen viikko on ollut aika hektistä, kun koko ajan tuntunut ettei aika tunnu riittävän vaikka huomenna pitäisi homman olla valmis. 

Alkuviikosta oli paljon pintamaalaushommia ja hakasten puhdistusta vanhoista maalijäännöksistä. Apuna oli solmasterin maalinpoistoaine, mikä hieman auttoi, mutta pitkälti raaputettiin vanhat maalikököt pois. Hakasten pohjustus tehtiin jälleen kerran otex:lla.
Tänään kiinnitettiin maalattuja hakasia takaisin ikkunoihin ja muutamat ikkunat olemme jo saaneet takaisin paikalleen. Huomenna laitetaankin ikkunoita paikalleen oikein urakalla!

Kaikkia ikkunoita emme saa paikalleen, sillä muutamat ovat vielä kuivumisvaiheessa, mutta onneksi asiakkaat lupasivat pistää kuivuneet ikkunat paikalleen ensiviikolla. :)

Huomenna on tarkoitus vielä pestä ikkunat kevyesti, jotta kitistä jääneet "öljytahrat" saadaan pois ja laseista puhtaat.
Sitten onkin homma meidän osalta valmis! :) 

2. heinä, 2015

Tällä viikolla on kitattu ja maalattu oikein urakalla! 

Kaikista ikkunoista on nyt pohjat  ja välityöstöt tehty ja suureen osaan ikkunoista maalattiin tänään viimeinen pintakerros. Ensiviikon aikana saakin laittaa paljon ikkunoita takaisin paikalleen :) hyvässä aikataulussa siis ollaan!

Ensiviikko ollaan vielä Oulunkylässä, sitten onkin prokkis lopuillaan. Viikot kulunu todella nopeasti, mutta on sitä kans ikkunoita työstettykin! 

Mukavaa että tekin lukijat olette olleet mukana!

Viikko vielä ;)

 

29. kesä, 2015

Ikkunoita, ikkunoita ja vielä kerran ikkunoita! 
Eilen taas tultiin siskon kanssa tänne Oulunkylään. Tänään tehtiin töitä iltaan asti ja saatiin aika paljon aikaiseksikin :) Nyt on melkein kaikissa yläkerran ikkunoissa viimeinen pintamaali kuivumassa. Niille tehtiin oma "kuivumistila" yläkerran aulaan, jotta kellariin sai enemmän työskentelytilaa. Kuivumisessahan menee taas se 3pv. 

Käpylään korjaukseen viedyt ikkunat saatiin myös viime viikolla takaisin, joten niiden työstö myös aloitettiin tänään. Kaksi näistä ikkunoista, oli tehty kokonaan uudestaan, koska olivat niin huonokuntoiset. Korjattujen ikkunoiden mukana tuli myös uudet lasit, jotka itse kiinnitin tänään lasinauloilla. Huomenna on edessä kitin laitto :)

Lisäksi kiinnitin ja sahasin tänään uudet tippalistat ikkunoihin joista ne puuttuivat/jouduttiin poistamaan huonon kunnon takia. Muutama naula kiinni ja japanisahalla sahaus oikeaan mittaan! :) Mukavaa puuntyöstöhommaa. 

Huomenna irroitetaan vielä keittiön ja ruokasalin ikkunat, joita on 8kpl ja aloitetaan myös niiden työstöt, koska on paremmin tilaa tehdä. Tämän jälkeen onkin kaikissa ikkunoissa pohjatyöt tehtynä. Jee!

Huomenna pääsee taas kittaamaan oikein urakalla :) 

 

23. kesä, 2015

Täällä taas! :)

Eilen päästiin jo vihdoinkin maalaamaan Ikkunoiden ulkopuolelle ensimmäinen pintamaalikerros. Ikkunakitti oli jo pinnalta tarpeeksi "kovaa" kuivuttuaan juhannuksen yli ja kesti päällemaalauksen. Nyt taas odotellaan muutama päivä, jotta maali kuivuu maalattujen ikkunoiden osalta. Kuivumisessa menee tosiaan se 2-3 päivää, koska maalaus tehdään Uulan perinteisellä pellavaöljymaalilla, jonka kuivumisaika on useampi vuorokausi.

Perinteitä kunnioittaen! 

Eilen irroitettiin lisää ikkunoita ja aloitettiin niiden pohjatyöt. Muutamien ikkunoiden tippalistat ovat todella huonossa kunnossa, joten niihin laitetaan uudet. Pyrin tämän työvaiheen tekemään itse, ettei tulisi asiakkaalle vielä kalliimmaksi, niinkuin kävi viime viikolla Käpylään vietyjen ikkunoiden kohdalla! :D Bauhausista uudet tippalistapätkät vaan hakemaan ja itse sahalla sahaamaan! Vähän erilaista hommaa pitkästä aikaa :)
Lisäksi muutamasta ikkunasta puuttuu tippalistat kokonaan, joten niihin myöskin kiinnitetään uudet.

Tänään jatkettiin eilen irroitettujen ikkunoiden pohjatöitä. Siinä menikin taas melkein koko päivä. Asiakas laski aluksi, että korjattavia ikkunoita olisi luultavastikkin n. 49 kpl ja melkein kaikki on jo tehty, n. 10 kpl on vielä irroittamatta, joten työt ovat hyvällä mallilla. Tänään laitoin myös ikkunakittiä muutamiin ikkunoihin, joten niitä pääsee työstämään jälleen loppuviikosta.

Mutta huomenna taas jatkuu, vesisadetta on luvannut, mutta ei se meitä lannista! :)