17. kesä, 2015

Ikkunoita ikkunoita!

Osa yläkerran ikkunoista odotti valmiina kellarikerroksessa kun maanantaina aloitettiin työt. Meille oli järjestetty kellarin yhteen huoneeseen pieni työtila, jossa saamme rauhassa työskennellä. 

Työt aloitettiin irtonaisen maalin ja ikkunakitin poistolla, joka vei oman aikansa. Työtä tehdessä osa ikkunoiden tippalistoista ja itse alapuusta olivat jo melkein lahoamispisteessä, joten ne vietiin Käpylään,  josta löytyi ikkunankorjausfirma. Eihän tuollainen ikkunoiden korjaus halpaa lystiä ole, ja se tuli kyllä hyvin huomattua! En nyt kuitenkaan hintaa aio mainita :) 

Seuraavana vaiheena oli ikkunoiden pohjustus niistä kohdista, joihin uusi ikkunakitti tuli. Pohjustus tehtiin Otex:lla (näin uusi kitti tarttuu paremmin! ), jonka jälkeen ikkunat kitattiin perinteisellä pellavaöljypohjaisella ikkunakitillä. Nyt ikkunat odottavat pohjamaalia, mutta maalaus suoritetaan vasta juhannuksen jälkeen, jotta kitti ehtisi kuivua paremmin. Ikkunakittihän kovettuu kokonaan vasta muutaman kuukauden päästä. Tarvitsee vain toivoa, etteivät linnut syö kittiä ennen sitä, hahah! Ja jos tämä kuulostaa jonkun mielestä hullulta niin totta se on. Pikkulinnut syövät ikkunakittiä, valitettavasti! Siihen kannattaa siis varautua, jos joku joskus korjaa ikkunoita ja varsinkin jos ei aio melkein heti maalata ikkunoita niin että kitti myös peittyy. 

Viimeksi tänään irrotimme muista ikkunoista vanhoja listoja, joiden tilalle tulee myös ikkunakittiä. Laseissa ei ollut listojen alla erikseen lasinauloja,  vaan vasaroin uudet, jotta lasit pysyvät paikoillaan. Pelkkä lasikitti nimittäin ei estä lasia irtoamasta :) 

Pikkusiskosta on ollut iso apu ja työ on edennyt hyvää tahtia! Huomenna vielä työpäivä ennen juhannuksen viettoa ja maanantaina taas jatkuu... :) 

Mukavaa juhannusta kaikille lukijoille!!! :)