23. kesä, 2015

Toinen viikko käynnissä!

Täällä taas! :)

Eilen päästiin jo vihdoinkin maalaamaan Ikkunoiden ulkopuolelle ensimmäinen pintamaalikerros. Ikkunakitti oli jo pinnalta tarpeeksi "kovaa" kuivuttuaan juhannuksen yli ja kesti päällemaalauksen. Nyt taas odotellaan muutama päivä, jotta maali kuivuu maalattujen ikkunoiden osalta. Kuivumisessa menee tosiaan se 2-3 päivää, koska maalaus tehdään Uulan perinteisellä pellavaöljymaalilla, jonka kuivumisaika on useampi vuorokausi.

Perinteitä kunnioittaen! 

Eilen irroitettiin lisää ikkunoita ja aloitettiin niiden pohjatyöt. Muutamien ikkunoiden tippalistat ovat todella huonossa kunnossa, joten niihin laitetaan uudet. Pyrin tämän työvaiheen tekemään itse, ettei tulisi asiakkaalle vielä kalliimmaksi, niinkuin kävi viime viikolla Käpylään vietyjen ikkunoiden kohdalla! :D Bauhausista uudet tippalistapätkät vaan hakemaan ja itse sahalla sahaamaan! Vähän erilaista hommaa pitkästä aikaa :)
Lisäksi muutamasta ikkunasta puuttuu tippalistat kokonaan, joten niihin myöskin kiinnitetään uudet.

Tänään jatkettiin eilen irroitettujen ikkunoiden pohjatöitä. Siinä menikin taas melkein koko päivä. Asiakas laski aluksi, että korjattavia ikkunoita olisi luultavastikkin n. 49 kpl ja melkein kaikki on jo tehty, n. 10 kpl on vielä irroittamatta, joten työt ovat hyvällä mallilla. Tänään laitoin myös ikkunakittiä muutamiin ikkunoihin, joten niitä pääsee työstämään jälleen loppuviikosta.

Mutta huomenna taas jatkuu, vesisadetta on luvannut, mutta ei se meitä lannista! :)