19. heinä, 2015

Salimäki

Yritykseni seuraava restaurointiprojekti sijaitsee Hattulassa. Rakennus on vanha maalaiskoulu, joka on tehty kivestä ja rakennettu 1928. Vaikka rakennus näyttää enemmänkin kartanolta tai pieneltä linnalta, jossa luulisi olevan hienoja klassismin ajan koristemaalauksia ja hömpötyksiä, näin ei kuitenkaan ole. Rakennus on todellakin entinen maalaiskoulu, joka on hyvinkin pelkistetty.

Rakennuksessa on 1980-luvulla tehty suuri ja onnistunut remontti, jonka suunnitteli silloin melko tunnettu arkkitehti Eric Johan.
Nyt kun aikaa on kulunut sen yli 30 vuotta, omistajat kaipaavat pientä raikastusta pieneen linnaansa :)
Tarkoitus on kuitenkin mahdollisuuksien mukaan säilyttää Johanin suunnitelma ja aikakauden värimaailma. Ja näinhän sen kuuluukin olla! Vanhaa pitää osata arvostaa ja haluta säilyttää :)

Minun tehtäväni näin aluksi on maalata pääportaikon seinät ja katot, rajaten vanhaan säilytettävään tapettiin, joka kulkee seinien alaosissa n. 1,40m korkeudelle asti. 
Sävyksi omistajat ovat valinneet vaalean harmahtavan, jossa on hieman keltainen vivahde. Seinät ovat nyt todella likaisen väriset, joten valmiin työn lopputulos tulee olemaan ihanan raikas. 

Huomenna siis ensimmäiseksi rautakauppaan hakemaan maalia ja sen jälkeen onkin vuorossa telineiden kasaus itse portaikkoon :)

Tervetuloa siis jälleen mukaan seuraamaan työn etenemistä,
tällä kertaa tänne Hattulaan! :)