28. heinä, 2015

Salimäen yläkerta ja portaikko

Eilen jatkui taas työt täällä Hattulassa :) 

Viikko alkoi yläkerran aulan katon maalauksella. Osan katosta sai maalattua pukkia ja jatkovartta apuna käyttäen mutta portaisiin piti kasata telineet. Hikihän siinä hommassa tuli! Ei tollasten melkein 5 metristen telineiden kasaus oo nimittäin mikään pikkuhomma! :D muutamien ärräpäiden saattelemana ja hammasta purren telineet kuitenkin nousivat pystyyn! 

Katon maalauksen jälkeen oli seinien vuoro. Väri on sama kuin alakerran eteisaulassa. Muutamia koloja kitattiin ja hiottiin ennen maalausta. Nyt seinät on kertaalleen maalattu ja odottavat toista maalikerrosta.

Tänään työt alkoivat katon ja seinien rajan piirtämisellä vatupassia apuna käyttäen ja sen jälkeen kiinnitettiin rajaan maalarin teippi. Seinäväri oli alunperin n. 5cm katosta alempana ja se säilytetään myös nyt uuden maalin kanssa.

Teipin alareuna maalataan katon valkoisella värillä seinän- ja kattovärin yhtymäkohdasta. Näin saadaan estettyä pintamaalin leviäminen teipin alle. Valkoinen kattomaali toimii ns. Eristeenä. Heti kun maali teipin päältä on kuivunut, levitetään pintamaali sauman päälle suht paksusti, niin ettei tarvitse toista kerrosta. Heti maalin levityksen jälkeen teippi revitään irti, jolloin rajasta tulee "piikkisuora" ja siistin näköinen. Tätä samaa tekniikkaa voi käyttää myös muunlaisissa rajauksissa ja on todella näppärä esim. Sabluunoja tehtäessä! Näin saumoista tulee suorat ja siistit :) Hieman vie enemmän työaikaa mutta on sen arvoista! 

Tänään saa kasailla vielä telineitä toisen kerran jotta saa tehtyä rajaukset portaiden toiseenkin päähän. 

Eikun hommiin taas! :)