19. syys, 2015

Salimäki

Auton nokka vei jälleen tällä viikolla Hattulan Salimäkeen :) 

Tällä kertaa oli projektina yhden huoneen seinien tapetointi. Alkuperäisen tapetin ja katon rajassa oli väliä n. 40cm ja uuden tapetin raja jätettiin samaan kohtaan. 

Tämä tapetointi erosi myös muutoinkin normaalista tapetoinnista! :) tässä käytettiin erikoistekniikkaa, jolla tapetti vedetään myös sähköjohtojen yli. Kuviollisen tapetin kohdalla se onkin vähän kinkkisempi juttu toisin kuin kuviottomassa.

Tekniikassa ei vedetä vain yhtä tapettivuotaa johdon yli, vaan se tehdään kahdessa tai kolmessakin osassa. Ensin itse johdon päälle kiinnitetään koko matkalta tapetin pala joka ylettyy johdon sivulle itse seinään n. 3-4cm matkalta. Tämä vaihe pitää olla hyvin etukäteen suunniteltu! Jonka jälkeen toinen tapettivuota kiinnitetään johdon sivulle max 1cm päähän niin että kuviot kohtaavat oikein, joko yhdellä tapettivuodalla tai kahdella riippuen sähköjohdon paikasta. Ei siis mikään helppo homma, jos edes ymmärsitte mitä yritin selittää ;) 

Suunnittelussa menee hieman aikaa ja toteutuksessa mutta hyvin suunniteltu työ on jo puoliksi tehty!!

Salimäessä sähköjohtoja oli kolmella eri seinällä, joten suunnittelu olikin se vaikein vaihe :) hyvä kuitenkin tuli!! Jes! 

Käykää vilkaisemassa kuvia työstä "Salimäen kuvia" osiossa!